Drømme bibliotek

Find inspirationen til at tage skridtet til at gøre noget for dig selv. Et skridt som tager udgangspunkt i noget du brænder for. Her følger eksempler som kan inspirere. Eksempler på mennesker som har taget skridtet til at udleve deres drøm, ønske eller gribe en tilfældighed og eller gå efter et mål.

Jens Thygesen Nielsen, forfatter til bogen ”Kunsten at gøre drømme til virkelighed”

 ”Maraton løber men ikke professionel fodboldspiller”

Jeg har altid været god til at drømme. Som ungdomsfodboldspiller drømte jeg f.eks. om en professionel sportskarriere. Tog skiftet fra den lille barndomsklub til Randers Freja…

Læs mere

Lørdag formiddag, inden kampene om eftermiddagen, gik jeg på arbejde for at tjene penge til de seje Levis-bukser. Når holdkammeraterne efter kampene løb hjem for at være i endnu bedre form til næste kamp, gik jeg hen på værtshuset i mine Levis-bukser og drak øl med skolekammeraterne og levede det sjove og uskyldige ungdomsliv. Her endte drømmen om den professionelle fodboldkarriere. Øl og Levi’s-bukser var fint nok for mig. Drengedrømmen var prøvet af, og jeg var blevet en oplevelse rigere. 

Det kan godt være, at jeg ikke blev professione fodboldspiller. Men jeg blev maraton løber. Ja faktisk 14 gange. 42,195 km. Med løbeskoene på har jeg oplevet Boston, Rom, Berlin, Hamburg, Nice, Riga, København, Edinburgh – og flere af byerne flere gange. Hvert eneste af maratonløbene har været unikke oplevelser, som jeg aldrig glemmer. Jeg føler mig taknemmelig for, at kroppen og disciplinen gav mig mulighederne. Et maratonløb er langt og krævende, og både kroppen og sindet kæmper hele vejen på de mange kilometer. Jeg ofrede tiden til træningsturene, og fra tre måneder op til løbene levede jeg efter en stramt styret kostplan og undgik alkohol. Det har været hårdt, men det hele værd.

Fra bogen “Kunsten at gøre drømme til virkelighed”.

Rosa Kildahl fra Den store bagedyst

 ”Prikket førte til den mest fantastiske hylde”

Barnebarnets prik på skulderen fik Rosa Kildahls liv i en helt ny og uventet retning. Rosa endte ikke bare med at deltage i tv-udsendelsen Den store bagedyst, hun blev også både forfatter og influencer…

Læs mere

    – Mit barnebarn skubbede på mig, så jeg fik tilmeldt mig Den store bagedyst. Jeg elskede i forvejen at stå i køkkenet og bage, og min gulerodskage har altid været populær og er jo næsten blevet verdensberømt nu. I hvert fald i Danmark. At blive et kendt ansigt på tv har ændret mit liv og åbnet døre for mig, som jeg aldrig havde forestillet mig, og jeg lever i den grad i dag et liv, som for mig er en drøm, fordi min tid bliver anvendt på det, jeg har fundet ud af, jeg brænder for, og det er bl.a. at holde foredrag, skrive bøger og være influencer. Jeg er tilfældigt havnet på den mest fantastiske hylde, siger Rosa Kildahl glad og stolt.

Fra bogen “Kunsten at gøre drømme til virkelighed”.

Thomas Rode, Crossfit træner og meget mere. Tidligere køkkenchef på Kogn Hans

”Gearskiftet gjorde mig til den bedste udgave af mig selv”

Det havde lige været sommerferie, og Thomas Rode havde talt med sin kone om, at de ville noget andet med deres liv…

Læs mere

  – Mit job som køkkenchef var godt. Vi havde succes, vi udviklede os, og vi havde gode medarbejdere, men min kone og jeg var begge klar til at kvitte vores job, fortæller Thomas Rode. – Jeg ville gerne være den bedste udgave af mig selv og syntes, at der skulle være mere mentalt overskud og plads til mere tankevirksomhed mellem ørerne. Jeg ville have overskud til at være til stede over for min kone og familie. Det ellers spændende og gode kokkeliv havde en dårlig effekt, og jeg skulle ikke behandle mig selv, så jeg endte på hospitalet, fortæller Thomas Rode.  

      Det var sommeren 2013, og beslutningen blev taget. 

     – Overdragelsen af Kong Hans var god, og vi skiltes på en positiv måde, selv om jeg havde haft psykopattravlt og arbejdsdage på typisk 11 timer. Jeg troede, at verden stod og ventede på mig efter Kong Hans med masser af bestyrelsesposter, men det gjorde den ikke – telefonen var overraskende tavs. Dengang blev mit arbejde bogudgivelser og foredrag. Jeg har altid valgt et arbejde, som også er min hobby. Sådan var det som kok, og sådan har det været siden med bøger, foredrag og nu træning, som også er min hobby. I dag arbejder jeg med gamle mænd i nye kroppe, som jeg udtrykker det. Det betyder, at jeg træner crossfit i naturen med mænd, der har siddet for meget på stolen og har brug for at løfte noget jern.

Fra bogen “Kunsten at gøre drømme til virkelighed”.

Monas meningsfulde mission

 ”fra reklamebureau til Christiansborg”

Mona, skal du være vores spidskandidat i Aarhus om fire år? Det spørgsmål fik Mona Juul i 2018. I det splitsekund jeg fik spørgsmålet, vidste jeg, at det var nu, jeg skulle tage springet fra mit fantastiske job som adm. direktør for reklamebureauet Envision til folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti…

Læs mere

Ikke om fire år, men nu. Det var ikke en hvilken som helst beslutning og absolut ikke en beslutning med nogen former for livrem og seler. Jeg vil sige tværtimod. Ud over at være øverste leder af Envision var jeg også medejer og partner og bestred en lang række bestyrelsesposter ved siden af. Mit ønske om at blive valgt til Folketinget tvang mig til at opsige alle mine stillinger, så jeg med fuld troværdighed kunne drible uden om nogen former for inhabilitet, fortæller Mona Juul.

Forud lå en kometkarriere inden for det klassiske erhvervsliv. Både i forhold til uddannelsen fra Syddansk Universitet og i jobbene, som ud over Envision også havde bragt Mona forbi bl.a. Arla Foods. Efter bare otte år hos Envision fik hun som adm. direktør ansvaret for det store reklamebureau og havde det de næste 11 år. 

Beslutningen om at skifte karriere var svær på flere måder. Økonomisk sagde jeg farvel til en løn på et meget attraktivt niveau, og jeg tog afsked med den mest fantastiske medarbejderstab for i stedet at sige ja tak til et ofte udskældt job i offentlighedens søgelys. Over for de andre partnere i bureauet og medarbejderne havde jeg masser af skrupler, og jeg følte, at jeg på en eller anden måde svigtede dem. Men jeg kunne simpelthen ikke stå for udfordringen om at mose på for De Konservative, som altid har været mit politiske ståsted. Jeg fulgte mit ønske og tacklede mine skrupler, og i dag har jeg et aldeles fremragende forhold til alle mine relationer fra tiden før politikerlivet. Og nu er jeg politiker, og Christiansborg er min arbejdsplads, og jeg føler, jeg er på en mission med det politiske, fortæller Mona Juul. 

Fra bogen “Kunsten at gøre drømme til virkelighed”.

Mette Storgaard, indehaver af We Love Design

 ”Drømmen om ultimativ frihed”

På min sidste arbejdsdag som lønmodtager afleverede jeg min firmabil. En Mercedes.

Med favnen fuld af farvel-blomster fra kollegaer og kunder satte mig ind på passagersædet i min kærestes støvede håndværkerbil, og vi tøffede stille og roligt hjemad. Hjem til frihed…

Læs mere

Jeg husker det tydeligt som en fysisk følelse af lykke i hele kroppen. En afklarethed om, at jeg havde taget springet ud i selvstændighed og forfulgt min drøm om ultimativ frihed.

Lisbet Nielsen, Vejle

 ”Ja, nu er jeg vinterbader. En lille drøm. Men vigtig”

Jeg har i mange år haft lysten til at blive vinterbader. Det at stå op og få det kolde gys, tage hjem og få dejlig morgenmad og kigge ind en energifuld dag, har fyldt hos mig i mange år…

Læs mere

En lørdag i Hvide Sande og en gåtur langs Vesterhavet fik mig til at tage det første skridt. Beslutningen. Næste morgen fik jeg min ilddåb som vinterbader.

Hver søndag morgen starter nu med en fjord dyp. Nej hvor jeg elsker det.

Henrik Knudsen grundlagde Memphis Mansion

 ”Fascinationen gjorde drømmen til virkelighed ”

Allerede som otteårig blev Henrik Knudsen fascineret af Elvis Presley, og fascinationen har fulgt ham lige siden. Fra en lille, ydmyg butik med Elvis-museum i Store Voldgade i Randers under navnet Elvis Unlimited til i dag en virksomhed med over et halvt hundrede medarbejdere i Memphis Mansion…

Læs mere

Mennesker fra det meste af verden valfarter til Henriks Memphis Mansion i Randers – en ret præcis udgave af Elvis Presleys hjem Graceland i Memphis. Indenfor bydes der på Elvis-museum, Elvis-shop, amerikansk diner med Elvis´ livretter og meget mere. Mere end 100 gange har Henrik besøgt Graceland i Memphis, så der er styr på alle detaljer.

     – Min beundring af Elvis kommer fra en fascination af Elvis. En fascination af musikken, stemmen, livsstilen og filmene, som i alle årene har været en del af mig og min inkarnerede hobby. Man kan roligt sige, at jeg betragter mig selv som kæmpe fan, men at jeg en dag skulle kunne leve af det, havde jeg aldrig i tankerne som barn, fortæller Henrik Knudsen, hvis fascinerende arbejde med Elvis-drømmen er beskrevet i bogen Det kunne ikke være anderledes fra 2015.

    Den kompromisløse stil er gennemført – fra musik på parkeringspladsen til alle rum i Elvis-huset. Men selv om det hele ser let ud, har der været masser af udfordringer undervejs, bl.a. finanskrise i Danmark, da Henrik skulle finde finansiering til byggeriet.

     – Det hele har udviklet sig step by step, og jeg har mødt masser af udfordringer undervejs, og mange sten har jeg skullet rydde af vejen for at komme til, hvor jeg er i dag. Men jeg har aldrig været i tvivl om, hvad drømmen var, og den har hele tiden drevet mig videre.

Fra bogen “Kunsten at gøre drømme til virkelighed”.

Sussi Juul, kropsterapeut

 ”Drømmen om frihed og selvstændighed”

Jeg tror på, at vi er den bedste udgave af os selv, når hoved, hjerte og krop spiller sammen. Mit ønske om at blive selvstændig i stedet for arbejdstager har jeg haft i et godt stykke tid…

Læs mere

Derfor var det oplagt at jeg skulle bygge videre på min sygeplejerske uddannelse og uddanne mig til kropterapeut. Lige så oplagt var det, at overbygningen skule bruges til at udleve min drøm, som selvstændig kropsterapeut. Jeg elsker mit job, mit lille firma, mine kunder og min frihed og mulighed for at bestemme over mig selv og mine dage.

Min drøm er blevet til virkelighed. 

Henrik Holm Andersen

 ”2,44 % fra at gøre drøm til virkelighedg”

“Hej Jens,

Jeg skylder dig et tak!

Selvom jeg knapt er igennem din, i øvrigt super inspirerende bog, har jeg nu fundet de sidste par procenter, for at kaste mig ud i nye eventyr, som er skabt af drømme…

Læs mere

“Er drømmen vigtig nok, får du gjort noget ved den.” Og det er den!!!

Jeg har derfor opsagt mit job som salgschef, og kaster mig pr. 1/11 ud i livet som selvstændig møbel- og interiør designer/snedker.  Drømmen om at være selvstændig, samt at have med møbeldesign og fremstilling af gøre, har været der i +20 år, og nu skal det være. Igen vil jeg takke dig for den inspirerende bog, og jeg håber, at den vil give mange andre modet til at gå efter deres drømme.”

Har du lyst til at dele din drøm, dit ønske eller dit mål? Måske noget du har eller vil gøre til virkelighed, så send en mail til jtn@egomonte.com, og det vil blive delt i EgoMonte universet til inspiration for andre mennesker.